fbpx

Har du funnet ut hvilken frisyre du skal ha på 17. mai? Anita K. Wæraas på Tiur Frisør viser oss de peneste frisyrene til den store dagen! Det beste av alt: frisyrene er overkommelige for noen og enhver!

Anita forteller at 17. mai er en dag man gjerne vil gå for det tradisjonelle, og at fletter er noe som er veldig populært på denne dagen. Derfor har hun valgt å vise oss tre tradisjonelle frisyrer med en liten vri.

KNUTEFLETTE – Perfekt til bunaden

Tips før du starter med frisyrene: ta i litt stylingprodukter før du starter. Tørre sprayer kan være lurt slik at man får tak i håret, og for at frisyren skal sitte.

1.Tuppér det fremste håret litt i bunn, og gre det slik du vil ha det.

2. Bruk fingrene til å dele håret i to deler. Disse delene trenger ikke være perfekt delt opp. Anita mener frisyrene gjerne kan være litt rufsete til bunaden. Noe som vil gjøre at frisyrene blir lettere å lage på seg selv.

3. Knyt de to passéene sammen.

4. Fortsett med å knyte håret nedover. Lag knuter hele veien, og fyll på hår jo lenger ned du kommer. Fest deretter knutefletten med en gjennomsiktig strikk.

6. Enden på håret vipper du opp under frisyren og fester med en fliseklemme. Bruker du flere fliseklemmer er det en fordel at de krysser hverandre slik at de sitter bedre.

7. Form deretter håret slik du ønsker det. Gjerne dra det litt ut for en mer rufsete look. Avslutt med hårspray.


Pen og enkel 17. mai-frisyre som passer både til bunad og finklær!

Flette med stram hestehale

1. Del inn håret i fronten og hele veien ned som en nedovervendt trekant. Fest de to delene du ikke skal bruke med klyper for å gjøre det lettere å jobbe med håret.

2. Flett den midterste delen i en vanlig fiskebeinsflette: begynn øverst og ta mer og mer hår med ettersom du fletter. Her kan det være lurt å flette stramt slik at man får alt med. Fletten kan løsnes etterpå.

3. Stritt de to løse delene av håret for å få det rett. Fest deretter alt håret med gjennomsiktig strikk. Siden det er 17. mai kan det være fint å feste i et silkebånd eller noe annet hårpynt.

5. Avslutt med hårspray. Anita anbefaler en våt spray for at håret skal legge seg, og for å unngå at småhår stikker opp.

7. Den lille hestehalen kan man gjerne samle ved å bruke en rettetang som du vrir litt for å få en samlet krøll på halen.

Flette med bånd

1. Gre håret bakover. Det kan være enklere å bøye hode fremover for å få alt håret med. Fest deretter i en strikk.

2. Ta i spray og paist for å få alt håret med i hestehalen. Anita mener det ikke er krise om man ikke får håret så stritt som man vil ha det. – Det gjør ingenting om håret skiller seg og stikker litt ut. Man er så innmari perfeksjonist, men man må slappe av litt. Less is more, det er ikke så nøye. Det uperfekte er perfekt!

3. Ta i et silkebånd eller det du ønsker, og flett dette deretter inn i en vanlig flette. Fest hårstrikk nederst rundt alt.

Enkel frisyre med det lille ekstra!

«Vitaminer er alfa omega, det er helt klart»

Anita har over 20 års erfaring innen frisøryrket, og har vært på frisørlandslaget flere år på rad.

Hvor mye har vitaminer å si for håret?
Vitaminer er kjempeviktig for håret, det har alt å si. Det er det innenfra som bygger det som kommer utenfor. Så det er alfa omega, helt klart.

Hvorfor valgte dere å tilby akkurat Hair Luxious i salongen?
– Vi vil ikke ha hva som helst her, og vi ville ha noe som var litt kult og litt annerledes. Kundene er veldig fornøyd og føler at produktene fungerer. De som begynner med Hair Luxious fortsetter med det for å opprettholde. Vi har også dem som kommer innom oss kun for å kjøpe Hair Luxious.