fbpx

Hårfrisyrer trenger ikke være veldig avanserte for å se bra ut. Vi har besøkt Maja Silfvenius på Look At Me Skøyen som viser oss to av vårens fineste frisyrer du enkelt kan klare å lage på egenhånd. I tillegg gir hun oss sine beste tips til beskyttelse av håret på våren.

Pen og enkel frisyre

1.Varmebeskyttelse – Start alltid med å tilføre håret et varmebeskyttende produkt når du skal bruke varmeredskaper.

2. Del inn håret slik at det blir enklere å få krøllet hele håret. Sett noe av håret opp, og del det bakerste håret inn i to deler slik at man får alt med.

3. Start å krølle. Du velger selv om du velger å krølle med krøll- eller rettetang. Om du har brusete hår kan det være smart å krølle med rettetang for samtidig å få dempet brusen. Krøll håret forskjellige veier annenhver gang for en naturlig look slik at ikke alt håret legger seg samme vei. Pass på å ikke ha for store passéer.

Maja anbefaler å ikke krølle håret helt nederst. Da vil det vil se mer rett ut i tuppene, som gir et mer naturlig fall på håret.

4. Gre ut håret slik at det blir mer glatt.

5. Spray i teksturspray. Maja bruker to typer teksturspray: den hun sprayer i bunn er litt tørrere for å gi mer volum. Den andre tekstursprayen gjør at håret ikke føles helt nyvasket ut, slik at man skal få litt mer tak i det.

6. Rufse håret litt til med hendene – og vipps så er du ferdig!

Superenkel og pen vårlook!

Hva er inn i vår når det kommer til frisyrer?

– Det som er inn i år er den veldig rette bobben. I tillegg skal håret se naturlig og sunt ut, og ikke så behandlet. Honningfarge er inn i år – den litt naturlig gylne fargen. Håret skal også gjerne være rett og stritt. I tillegg forteller Maja at rosa er trendy i år.

Oppsatt hår til våren

Den neste frisyren bygger på den forrige. Har du krøllet håret fra før, vil den neste looken være lettere å lage, og kunne se bedre ut. Tips: lag første frisyre på dagen, før du på kvelden piffer den opp slik som Maja viser under.

1.Del inn håret fra øre til øre. Dette kan gjøres med fingrene, da inndelingen ikke trenger være helt rett. Sett deretter håret opp.

2. Tuppér litt om du vil ha mer volum. Husk å alltid starte tuppéringen innerst (der man vil ha volum) og jobb deg utover. Bruk fingrene, kam eller naturbørste til tuppéringen.

3. Samle håret i en hestehale, og fest den med en gjennomsiktig strikk som sitter godt. Dra håret litt opp i hestehalen, og tuppér den litt deretter. Spray teksturspray (den tørreste) i håret for å få mer tekstur.

4. Dra strikken halvveis ut slik at halen blir en liten dult, og dra deretter litt i håret over for at det ikke skal bli helt flatt.

5. Ta det oppsatte håret ned, og la det ligge i skillen du pleier å ha. Tuppér lett, og legg håret fra den ene siden over og rundt dulten. Fest med fliseklemme, og gjør det samme på andre side. Fest fliseklemmene slik at de krysser hverandre da vil de sitter bedre. La litt hår i fronten være igjen, for en løsere look.

6. Ta fingrene i hullet i dulten, og løft håret litt opp over håret som allerede er festet. Dette håret fester du med nye fliseklemmer. Dander det løse håret slik du vil ha det – ta det løse håret over og under. Bruk gjerne litt større fliseklemmer for å sette håret mer opp, og for å få en form på hele frisyren.

7. Avslutt med hårspray.

Frisyre som passer til både hverdag og fest!

Spar på kvaliteten på håret

Maja har lang erfaring som frisør, og er én av ni frisører og hudpleiere på Look At Me Skøyen.

Hvordan beskytte håret i vår?

– Solbeskyttelse er kjempeviktig! Solen tar uten at man merker det, og plutselig har du slitt hår uten å ha tenkt over hvor mye sola egentlig sliter på håret. Ved å bruke beskyttelse sparer du kvaliteten på håret. Det er akkurat som solkrem: du blir brun selv om du passer på huden din, og det samme gjelder håret. Det vil lysne selv om man beskytter det i prosessen. I tillegg poengterer Maja at å kure håret er veldig viktig når det kommer til bading, strand og sol. – Saltvann tørker ut håret ditt, og kur vil gi det fukten tilbake.

Både pleie utvendig og innvendig er viktig for å unngå slitt og skadet hår.

Vitaminene som funker!

Maja har selv akkurat startet med Hair Luxious og føler allerede at det har hjulpet. Hun har også kunder som har merket en positiv effekt av Hair Luxious. – Jeg hadde en kunde som kom tilbake etter å ha brukt Hair Luxious i fire, fem uker. Da hadde hun fått nytt hår som hadde vokst ut. Så da funker det jo!

– Hair Luxious inneholder B-vitamin som går på hårveksten, noe som er viktig å få i seg da man gjerne ikke får nok av dette gjennom vanlig vitamintilskudd. Vitaminer er viktig året rundt!