fbpx

Vet du hva jernmangel er, hvordan man kan få det og hvordan man unngår det? Vi gir deg svarene her.

Jernmangel er noe som utvikles over tid og forekommer ofte hos kvinner. Mangel på jern vil gjøre at oksygenet kommer dårligere frem til cellene. Det er derfor man ofte kan føle seg trøtt og slapp ved mangel av dette. Det er større sjanse for å få jernmangel når man mister mye blod. Her er unge kvinner med menstruasjon eller blodgivere særlig utsatt. Det er også større sjans for jernmangel om man har et ensformig eller jernfattig kosthold. Veganere og vegetarianere er spesielt utsatt når det gjelder å ikke få i seg nok jern gjennom kosten. Heldigvis er det ikke vanskelig å få i seg nok jern for noen og enhver.

Symptomer på jernmangel

Jernmangel, unngå dette ved bruk av Hair Luxious.

Ved jernmangel vil jernlagrene tømmes, og dette vil videre kunne utvikles til jernmangelanemi, som gjør at oksygenet i blodet ikke fraktes så effektivt som det normalt sett ville gjort. Mangler man jern er det viktig å gjøre noe med dette slik at man kan unngå jernmangelanemi. Det er ikke nødvendigvis slik at man får symptomer på jernmangel. Her er derimot noen av symptomene man bør være obs på.

  • Høy pult og hjertebank.
  • Trøtt- og slapphet, gjerne også svimmelhet.
  • Blekere hud

HAR DU JODMANGEL?

Hvordan få i seg nok jern?

Det er viktig å ha et variert kosthold med matvarer som inneholder jern for å forebygge jernmangel. Grove kornprodukter, rødt kjøtt og annen innmat som leverpostei er rike kilder til jern du kan få gjennom kosten. Grønne grønnsaker og belgvekster som bønner inneholder også en mengde av dette mineralet. En annen enkel måte å få i seg nok jern på er gjennom kosttilskudd.

Hair Luxious for å unngå jernmangel. Vegansk

Det finnes kosttilskudd som inneholder jern, og som kombinerer kosttilskuddets innhold av jern med andre vitaminer og mineraler i ett og samme produkt. Dette er en fordel både for å få i seg jern og andre vitaminer kroppen trenger for å holde seg sunn og frisk. Visste du at det finnes et kosttilskudd som er spesielt utviklet for håret, og som også inneholder jern? En av symptomene på jernmangel er svakere negler, og da er det perfekt å ta kosttilskudd både med jern og andre vitaminer som kan ha påvirkning på både negler og hår.

LES OGSÅ: 10 TRINN TIL VAKRE NEGLER